Blogpagina

 

Ieder afscheid is uniek en bijzonder. Elke keer ben ik hierbij oprecht betrokken en dankbaar, dat ik foto’s mag maken. Daarom stuur ik nabestaanden wanneer het 1 jaar geleden is dat ik aanwezig was, een persoonlijk kaartje of berichtje met het toepasselijke gedicht ‘Het eerste jaar’ van Hanny Otten.

 

“De tijd vliegt”, wordt regelmatig gezegd, maar voor nabestaanden voelt dat eerste jaar met gemis toch net even anders. Waar voor de meesten mensen al vrij snel het ‘gewone’ leven doorgaat staat voor hen die achterblijven de tijd vaak stil. Je leven mét je dierbare heeft plaatsgemaakt voor een leven zonder. Twee compleet verschillende werelden. Zie daar je weg maar weer eens in te vinden. Een beetje aandacht voor elkaar kan geen kwaad.

 

Voor mij is het een kleine moeite, een klein gebaar om een persoonlijk kaartje te sturen. Om te laten weten, dat ik aan hun denk en dat ik even stil wil staan bij het gemis van hun dierbare geliefde. In onderstaande reactie lees je hoe dit keer mijn kaartje ontvangen is.

 

“Wat ontzettend bijzonder, dat je op deze dag aan ons denkt en hier zo’n liefdevol kaartje voor stuurt. Super mooie woorden en een schitterend gedicht, dankjewel! Je kunt door middel van jou fotografie zo’n belangrijke rol spelen. Wij zullen jou nooit vergeten. Je bent een mooie mens. En dan een kaartje zoals dit zet echt de laatste puntjes op de i. Zo onverwacht, maar zo waardevol. Echt heel erg onder de indruk.”

 

En ik ben onder de indruk van jullie reactie en dat maakt het voor mij compleet. Dankjewel!

Terug