Blogpagina

 

Wat fotografie allemaal teweeg kan brengen. Gisteren werd ik herinnert aan de fijne shoot die ik had met een familie waarvan pa in de laatste levensfase zat en ma aan een vorm van geheugenverlies leed. Dit naar aanleiding van het zien van het Perfecte Plaatje.

 

De insteek van de reportage met deze familie was om herinneringen te maken nu het gezin nog compleet was. In het groen bij het verzorgingstehuis hebben we met z’n allen onvergetelijke momenten gecreëerd. Veel verschillende settings gemaakt, maar één hiervan was toch echt wel goud waard.

 

Ik wilde uiteraard ook graag vader en moeder samen op de foto. Close en intiem, zoals het voorheen ook was. Het gevoel van toen naar boven proberen te halen. Al pratende was dit er ineens, zo bijzonder! Vader vertelde me daarna, dat moeder even een helder moment had en dat ze samen het gevoel van toen weer helemaal herbeleefd hebben. Kippenvel als het lukt om die liefde, waarvan je weet je dat deze er van binnen altijd nog zit weer openbaar te krijgen.

 

Fotografie is niet zomaar op een knopje drukken en plaatjes schieten. Die sprankel in beide ogen, onbetaalbaar. Zo zie je maar; Onvoorwaardelijke liefde blijft altijd. Koestermomenten door de magie van Fotografie! 

Terug