Blogpagina

 

Afscheid kent veel verschillende emoties, waarbij voor mij de liefde voor de overledene en de liefde voor elkaar voorop staat. Mooie beelden die ik graag vastleg. Momenten die er toe doen en die van waarde zijn voor de nabestaanden. Liefde houdt niet op waar leven eindigt.

 

Uit deze foto blijkt nog eens te meer hoe belangrijk het is om kinderen te betrekken bij een uitvaart. Kinderen zijn puur, echt en reageren spontaan vanuit gevoel. De steun die opa hier krijgt van een van zijn kleinkinderen komt recht uit het hart, is betrokken en oprecht. Een knuffel vol liefde die zo hard nodig is. Zeker in de tijd waarbij er nog zoveel beperkingen en maatregelen waren.   

 

De kleinkinderen mochten naast opa op de bank zitten. Af en toe zag ik, dat ze elkaars handen vasthielden, of werd er een arm om opa heen geslagen. Mooi om te zien hoe sterk een familieband kan zijn en hoeveel ze voor elkaar kunnen betekenen op zo’n moeilijk moment als dit.

 

Afscheid nemen is zwaar en hard werken, maar met hulp van lieve mensen om je heen kan het wel verlichting geven en steun en troost bieden. Voor nabestaanden heel belangrijk om daarna door te kunnen in hun rouwproces.

 

Dankbaar dat ik hierbij aanwezig mocht zijn en voor een tastbare herinnering kon zorgen in de vorm van een dierbaar, persoonlijk album. Beelden die het verhaal vertellen…

Terug