Blogpagina

 

Toch wel even een andere tak van sport het drone vliegen, maar het voegt wel iets heel moois toe aan bepaalde fotografie opdrachten.

 

Zo mocht ik pas geleden voor de eerste keer een asverstrooiing fotograferen. Na een goede voorbereiding en fijne samenwerking met Elke van Genugten wist ik, dat de drone hier van toegevoegde waarde zou zijn. In goed overleg heb ik deze ook in mogen zetten.

 

We kwamen aan op een idyllische plek aan het water. Het was fris, maar gelukkig wel droog met regelmatig de zon erbij. Heerlijk rustig, alsof we alleen op de wereld waren. Puur, sereen en met het geluid van de fluitende vogels om ons heen. Alles werd in gereedheid gebracht en met een klein gezelschap werd er gesproken, gezongen, gelachen en gehuild.

 

Vanaf de oever werd een zelf gemaakt vlotje van natuurlijke materialen te water gelaten met daarop de as en mooie rozen. Precies zoals hij het vooraf tot in de details had omschreven.  Zijn wensen zijn volledig uitgekomen.  Het is een prachtige combinatie van beelden geworden. Zowel vanaf de kant als van boven het water. Met deze beelden hebben we toch nog een stukje mee kunnen ‘varen’ naar de plek waar hij zou graag was en uiteindelijk heen wilde gaan……

 

“Het was mooi, nog beter dan ik vooraf had durven dromen” aldus de nabestaande. “Ik ben op handen gedragen en het geeft me zo’n goed gevoel en rust. Ik ben enorm dankbaar”.

 

Terug