Afscheidsfotografie

 

Vele momenten in het leven worden vastgelegd. Dit begint vaak bij de geboorte en loopt mee met je levenslijn. Toch is het voor veel mensen nog steeds niet vanzelfsprekend, dat ook een afscheid wordt vastgelegd. Waarom, is dan mijn vraag.

 

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij afscheidsfotografie zijn foto’s van overledenen, terwijl ik bij een afscheid juist denk aan beeldmateriaal waarbij duidelijk de liefde en de herinnering de boventoon voeren. Een afscheid is een belangrijk moment in een mensen leven, dat ook vereeuwigd mag worden. Ieder met zijn eigen verhaal.

 

Hoe vaker ik hier met mensen over praat, hoe meer positieve reacties er volgen. Eerst is men sceptisch en als ze er vervolgens over na gaan denken, blijkt, dat ze het nooit zo bekeken hebben. Wanneer men er dan bewust niet voor kiest is het prima, want dan is daar vast een goede reden voor.

Vaak heeft men er gewoon niet over nagedacht, of is men er niet mee bezig geweest. Zonde, want je krijgt hiervoor maar een keer de kans. Een gemiste kans is helaas niet meer terug te draaien.

 

Mijn doel is om mensen door middel van mooie beelden te helpen. Het kan steun geven in moeilijke tijden. Het kan een stukje rouwverwerking zijn. Het kan de herinnering levend houden. Het kan rust geven. Het kan inzicht geven in dingen die aan je voorbij zijn gegaan.

Het kan……….nog heel veel meer zijn, maar weet: “De liefde overlijdt niet”.

 

                                               logo agb.png                                                                            8c3fb212-3815-4122-8fc4-cf8d09c8b2b5.jpg

 

                                                                                                   partner_jll_kleur.png

 

Blog