Afscheidsfotografie

Het fotograferen bij een geboorte, huwelijk en verjaardagen vinden we heel gewoon. Niemand die hier vreemd van opkijkt. Wanneer we spreken over fotografie rondom afscheid is het een stuk minder vanzelfsprekend. Waarom? Dit heb ik me al vaak afgevraagd. Door het fotograferen vanaf de laatste levensfase tot aan het definitieve afscheid maak ik een levensverhaal pas echt compleet.

 

Liefde houdt niet op waar het leven eindigt.

 

Wanneer afscheid in beeld komt is het fijn, dat je na deze hectische, moeilijke periode terug kan kijken op liefdevolle herinneringen. In korte tijd gebeurt er zoveel, dat je niet alles overziet. Als afscheidsfotograaf leg ik deze waardevolle en dierbare momenten graag voor je vast. Door mijn ervaring binnen deze specialisatie en met oog voor detail weet ik de belangrijke momenten zo onopvallend mogelijk te ‘pakken’. Aan de hand van de beelden in het album komen de verhalen en herinneringen weer boven, die je met familie en vrienden kunt delen. Liefdevolle beelden van troost en steun die kunnen helpen bij de rouwverwerking.

 

De kracht van het beeld is de beleving van de herinnering.

 

Veel mensen hebben geen voorstelling van wat ze bij afscheidsfotografie kunnen verwachten. Natuurlijk is er veel verdriet en emotie tijdens het afscheid. Daarom vind ik het zo belangrijk om te zeggen, dat ik het verloop van de dag fotografeer, waarbij de liefde voorop staat. De liefde voor elkaar en de persoon die gemist wordt. Met mijn foto’s laat ik zien wie er aanwezig waren, de steun en troostende gebaren, maar ook de moeilijke momenten van het loslaten. Met oog voor detail fotografeer ik de rituelen die plaatsvinden, de sprekers, de bloemstukken en de puurheid waarop kinderen of mensen het afscheid benaderen. Mooie beelden die de herinnering levend houden gebundeld in een passend, persoonlijk album.

 

Liefde heeft niets te maken met vergeten. Het gaat als een schaduw mee in het leven. De ene keer groot, de andere keer klein, maar het zal er altijd zijn.

 

Overweeg je afscheidsfotografie? Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek beantwoord ik alle vragen, bespreek ik de wensen en vertel ik mijn werkwijze, zodat er een juiste keuze gemaakt kan worden en mijn aanwezigheid goed voelt. Elk afscheid is immers maatwerk.

Aan de hand van jouw keuze zorg ik voor een passend beeldverhaal rondom de dag van het afscheid. Nadien neem ik contact op om een eerste sfeerimpressie te tonen. Ondertussen werk ik aan een opzet voor een mooi album. Tijdens een afspraak bespreken we het album met de mogelijkheid om nog aanpassingen te doen. Duplicaat albums voor kinderen of andere familieleden kunnen als optie tegelijkertijd besteld worden. Samen maken we het album compleet en persoonlijk. Een blijvende, tastbare en waardevolle herinnering voor nu en voor later.

 

Verlies verwerk je niet. Verlies moet je overleven.

 

Elke keer ben ik weer dankbaar voor het vertrouwen, dat mensen in mij hebben tijdens deze intieme, emotionele en kwetsbare periode.

 

Uit passie geboren met liefde volbracht. 

 

Blog